Ajankohtaista

Julkaistu 22.5.2024 kategorioissa Hanke, Kehitysyhteistyö, Pääskyt, Sri Lanka

Aasian norsu on samalla punaisen kirjan eli uhanalaisten lajien listalla kuin Suomessa susi. Suhtautuminen eläinharvinaisuuksiin on siellä kuitenkin toisenlainen kuin meillä. Sri Lanka on saamassa jo toisen kansallisen norsujensuojeluohjelmansa.

Julkaistu 16.5.2024 kategorioissa Hanke, Kehitysyhteistyö, Nepal, Pääskyt

Efektiivinen Altruismi (EA) on liike ja filosofia, joka pyrkii järjen ja todisteperäisen tiedon avulla löytämään ja toteuttamaan tehokkaimmat tavat tehdä hyvää. Menetelmän toimivuutta kokeiltiin Pääskyjen Sahara Nepal -hankkeessa.

Julkaistu 10.4.2024 kategorioissa Hanke, Kehitysyhteistyö, Pääskyt, Sri Lanka

Seinällä on CEJ:n juliste, jossa vierekkäin ovat ihmisen paljaat jalat ja norsun jalka sekä teksti: “Minullakin on oikeus tähän maahan. Jätä tilaa myös meille.” 

Julkaistu 10.4.2024 kategorioissa Pääskyt, Sri Lanka

Udawalawen kansallispuisto perustettiin aikanaan turvapaikaksi norsuille, jotka olivat jääneet kodittomiksi uuden suuren tekojärven hukutettua niiden kotireviirin.

Julkaistu 12.3.2024 kategorioissa Pääskyt, Sri Lanka

Maailman luontopäivää vietettiin 3. maaliskuuta. Tämän vuoden teemana oli digitalisaatiokeksintöjen hyödyntäminen luonnonsuojelussa. Voisiko digi pelastaa Sri Lankan norsuja, joita menehtyy nyt ennätystahtiin?

Julkaistu 11.3.2024 kategorioissa Pääskyt

Aika ajoin me Pääskyt olemme havahtuneet siihen, että on olemassa myös Pohjois-Suomen Pääskyt. Oulussa. Käsityksemme siitä on aina ollut enemmän tai vähemmän epämääräinen.

Julkaistu 8.2.2024 kategorioissa Hanke, Kehitysyhteistyö, Nepal, Pääskyt

Sangita Rokaya Chhetri on vuoristokiipeilijä, joka on valloittanut sekä Mount Everestin että Manaslun huiput. Hän on kotoisin aivan Nepalin ja Tiibetin välisen rajan läheltä, samasta piirikunnasta kuin Pääskyjen hanke Mastan kunnassa, Nepalin Kaukolännessä.

Julkaistu 7.2.2024 kategorioissa Hanke, Kehitysyhteistyö, Nepal, Pääskyt

Kamana Praja kuuluu chepangien alkuperäiskansaan. Hänellä on poikkeuksellisen hyvä koulutuspohja, sillä hän on käynyt 12 luokkaa koulua ja suorittaa nyt korkeakouluopintoja. Ennen hanketta hän oli kuitenkin aina vain kotona ja teki maataloustöitä.

Julkaistu 7.2.2024 kategorioissa Pääskyt, Sri Lanka

Sri Lankan talouskriisi on ajanut 20 000 ihmistä siirtotyöläisiksi Israelin pelloille ja rakennustyömaille.

Julkaistu 10.1.2024 kategorioissa Kehitysyhteistyö, Pääskyt

Uudet kehityspoliittiset linjaukset korostavat ulko-, turvallisuus-, kauppa- ja kehityspolitiikan yhteen nivomisen vaatimusta. Se hämmentää. Mutta Pääskyt on selviytynyt tähänkin saakka.