Liity kummiksi

Pääskyt on tukenut Perun pääkaupungissa Limassa Chorrilloksen alueella toimivaa Cuna Nazarethin päiväkotia kummitoiminnan avulla 1960-luvulta lähtien. Chorrilloksen alueella on paljon työttömyyttä, köyhyyttä ja yksinhuoltajaperheitä. Omarahoitusta päiväkoti hankkii käytettyjen vaatteiden myynnillä ja pienillä päivähoitomaksuilla. Valtio maksaa osan opettajien palkoista. Päiväkoti saa myös elintarvikelahjoituksia.

Ryhdy kummiksi perulaiselle päiväkodille! Cuna Nazareth -säätiön ylläpitämä päiväkoti tarjoaa vuosittain yli sadalle 1-5-vuotiaalle lapselle turvallisen ja virikkeellisen päivähoitopaikan sekä kunnon aamiaisen, lounaan ja välipalan.

Päiväkodissa työskentelee mm. lastentarhanopettajia ja lastenhoitajia, toimistotyöntekijöitä, keittäjiä, siivoojia, tanssinopettaja ja sosiaalityöntekijä. Sosiaalityöntekijän työnkuvaan kuuluu perheiden sosiaalisen tilanteen kartoittaminen, alkuhaastattelut, lasten hyväksyminen päiväkotiin, kotikäynnit ja muu sosiaalinen tuki. Päiväkodin toimesta myös lasten vanhemmille tarjotaan tukea ja neuvontaa esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyen.

Ryhtymällä päiväkodin kummiksi voi tukea sen toimintaa. Kummiuden voi antaa myös lahjaksi maksamalla kummimaksut toisen henkilön nimissä. Kaikki kummit saavat kaksi kertaa vuodessa kummikirjeen sekä Pääskyjen uutiskirjeen puolivuosittain.

Jokainen kummi tai kummiryhmä sitoutuu tukijaksi vähintään vuodeksi. Kuukausittaisen maksun suuruuden voi itse valita. Esimerkiksi:

  • 10 euron minimisummalla saa kuukauden ateriat yhdelle lapselle
  • 20 eurolla saa hedelmiä yhdelle lapselle koko vuodeksi
  • 30 eurolla saa yhden lapsen maidot koko vuodeksi
  • 50 eurolla saa kananmunia kuukaudeksi kaikille lapsille
  • 70 eurolla saa leipää kuukaudeksi kaikille lapsille
  • 100 eurolla saa päiväkodin opetusmateriaalit koko vuodeksi

Kummiksi voi liittyä allekirjoittamalla kummisopimuksen (DOCX) ja toimittamalla sen meille joko postitse tai sähköpostitse: paaskyt@paaskyt.fi.

Voit tukea päiväkotia myös tekemällä kertalahjoituksen verkkokaupassamme.

Kiitos tuesta!

Kummimaksut:
Tili: FI84 5549 6610 0081 99
Saaja: Kehitysmaayhdistys Pääskyt
Viite: 35004