Kehitysyhteistyö Perussa

Työ Perussa

Perun pääkaupungissa Limassa sijaitsee Pääskyjen vanhin yhteistyökumppani, Cuna Nazareth -säätiön (Fundación Cuna Nazareth) ylläpitämä päiväkoti. Yhteistyömme päiväkodin, ”Cunan”, kanssa on jatkunut katkeamatta heti Kehitysmaayhdistys Pääskyjen perustamisesta eli vuodesta 1964 lähtien.

Vahvasti arvopohjainen, Perun Emmaus-järjestöön kuuluva säätiö on siis toiminut jo yli 50 vuotta. Tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaiseminen, sosiaalisten oikeuksien laajentaminen sekä tasa-arvoisuuden edistäminen.

Chorilloksen kaupunginosassa sijaitseva päiväkoti (Jardín Cuna Nazareth) tarjoaa hoitoa, virikkeellisen ympäristön, terveellistä ravintoa ja psykososiaalista tukea vuosittain noin sadalle 1–5-vuotiaalle lapselle, jotta heidän vähävaraiset vanhempansa voivat käydä työssä ja turvata paremman toimeentulon perheelleen. Monilla päiväkodin lapsista on erityisen tuen tarpeita. Pääskyt tukevat Cunan päiväkotia kummitoiminnalla ja lähettämällä sinne vapaaehtoisia.

Päiväkotiyhteistyön lisäksi Pääskyt teki ulkoministeriön tukemana hankeyhteistyötä Cuna Nazarethin Säätiön ja kolmen suomalaisen Emmaus-ryhmän kanssa vuosina 2011–2015. Hankkeen tuella keväällä 2012 Liman Pachacamacin alueelle valmistui kierrätyskeskus (Trapería) edistämään kestävän kehityksen ajattelutapaa ja materiaalien uusiokäyttöä. Työntekijät keräävät ja kunnostavat paikallisia kierrätystekstiilejä ja kodin tarvikkeita ja myyvät niitä alueen vähävaraisille asukkaille. Traperían tavoitteena on tuottaa tuloja päiväkodille ja tarjota työllistymismahdollisuuksia lähialueen asukkaille.

Slide Slide Slide