Kehitysyhteistyö Perussa

Työ Perussa

Perun Emmaus-järjestöön kuuluva Cuna Nazareth -säätiön (Fundación Cuna Nazareth) ja sen ylläpitämä päiväkoti on Pääskyjen vanhin yhteistyökumppani. Yhteistyömme päiväkodin kanssa on jatkunut katkeamatta heti Kehitysmaayhdistys Pääskyjen perustamisesta eli vuodesta 1964 lähtien.

Vahvasti arvopohjainen säätiö on toiminut Perun pääkaupungissa Limassa jo yli 50 vuotta ja sen tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaiseminen, sosiaalisten oikeuksien laajentaminen sekä tasa-arvoisuuden edistäminen.

Chorrilloksen alueella säätiö ylläpitää päiväkotia (Jardín Cuna Nazareth), jonka tarkoituksena on tarjota hoitoa ja virikkeellinen ympäristö vuosittain yli sadalle 1–5 -vuotiaalle lapselle, jotta heidän vähävaraiset vanhempansa voivat käydä työssä ja turvata paremman toimeentulon perheelleen. Monilla päiväkodin lapsista on erityisen tuen tarpeita. Pääskyt tukevat Cunan päiväkotia kummitoiminnalla ja lähettämällä sinne vapaaehtoisia.

Päiväkotiyhteistyön lisäksi Pääskyt teki ulkoministeriön tukemaa hankeyhteistyötä Cuna Nazarethin Säätiön ja kolmen suomalaisen Emmaus-ryhmän kanssa vuosina 2011–2015. Hankkeen tuella keväällä 2012 Liman Pachacamacin alueelle valmistunut kierrätyskeskus (Trapería) pyrkii edistämään kestävän kehityksen ajattelutapaa ja materiaalien uusiokäyttöä. Lisäksi se pyrkii tuottamaan tuloja säätiön päiväkodille ja tarjoamaan työllistymismahdollisuuksia lähialueen asukkaille.