Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Päättyneet hankkeet

Päättyneet hankkeet

SEWA (2010-2018)

SEWA (Self Employed Women’s Association) on 1972 Ahmedabadissa perustettu Intian epävirallisessa taloudessa työskentelevien naisten ammattiliitto. Sen 1,9 miljoonaa jäsentä työskentelevät vailla työlainsäädännön turvaa ja muita virallisen sektorin etuja. SEWAn toiminta keskittyy naisten toimeentulon vahvistamiseen. SEWAssa yhdistyvät ammattiyhdistys-, osuustoiminta- ja naisliike.

Pääskyjen ja SEWAn hankeyhteistyö käynnistyi vuonna 2010 kahden piirikunnan alueella Gujaratin ja Rajasthanin osavaltioissa. Hankkeen ensimmäisen vaiheen (2010-2014) aikana  pääasiassa maanviljelystä ja karjanhoidosta elantonsa saavien adivasi- eli alkuperäisväestöön kuuluvien ja kastittomien naisten toimeentuloa vahvistettiin ammatillisella järjestäytymisellä, maatalousneuvonnalla sekä mikroyritysten ja päiväkotien perustamisella. Lisäksi parannettiin viljelijöiden tuotteiden pääsyä markkinoille ja naisten työllistymistä. 

 

Helmikuussa 2015 käynnistynyt kolmevuotinen jatkohanke pyrki voimaannuttamaan erityisesti nuoremman sukupolven kastittomia ja adivasinaisia sekä parantamaan heidän toimeentuloaan perinteisten elinkeinojen (pienviljely ja karjanhoito) saralla. Hankkeen aikana järjestettiin erilaisia maatalous- ja karjanhoitokoulutuksia, joiden tavoitteena on parantaa elinkeinojen tuottavuutta ympäristön kannalta kestävin menetelmin ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin (kuivuus) vastaten. Hankkeen aikana perustettiin myös välinevuokraamo, josta pienviljelijänaiset voivat nimellistä korvausta vastaan lainata maataloutta helpottavia työvälineitä ja vähentää näin työtaakkaansa.

Lisäksi naisille tarjottiin erilaisia johtajuuskoulutuksia sekä vaihtoehtoisiin toimeentulomuotoihin, kuten ompeluun ja maataloustuotteiden prosessointiin, liittyviä koulutuksia. Hankkeessa järjestettiin myös erityisesti nuorille naisille suunnattuja työpajoja, joissa kartoitettiin nuorten toimeentuloon liittyviä toiveita ja kerrottiin heille SEWAn tarjoamista koulutuksista sekä uusista teknologioista ja menetelmistä esimerkiksi maanviljelyn saralla. Hankkeessa jatkettiin myös Dungarpuriin perustettujen päiväkotien tukemista, jotta äideillä olisi paremmat mahdollisuudet parantaa perheen toimeentuloa ja lapsilla paremmat valmiudet aloittaa koulunkäynti.

Hanketoiminnot saatettiin loppuun kesällä 2018. 

 

Pääskyillä on myynnissä SEWA:n laadukkaita Hansiba-käsitöitä, joita voit ostaa verkkokaupassamme. Tuotteita on myynnissä myös Pääskyjen vitriinissä Emmaus Helsingin Mäkelänkadun kirpputorilla.

 

 **************************************************************************

Soluciones Prácticas (aiemmin ITDG)

Pääskyjen kumppanuus Soluciones Prácticas -järjestön kanssa on tullut päätökseen yhdeksän vuoden yhteistyön jälkeen (2005-2013). Päämääränä on ollut Cuscon seudun intiaaniyhteisöjen toimeentulon ja ruokaturvan parantaminen kehittämällä Andien alkuperäiskasvien luonnonmukaista viljelyä, jatkojalostusta ja tuotteiden markkinointia. 

Hankkeen aikana koulutimme kymmeniä kamayoqeja eli perinteisiä maatalousneuvojia opastamaa pienvijelijöitä luonnonmukaiseen viljelyyn. Maranganin kaupunkiin rakennutettiin pieni prosessointilaitos, jossa jalostetaan alueen viljakasveja ravintopitoisiksi puurojauheiksi ja snack-tuotteiksi paikallisille markkinoille. Alueen asukkaita koulutettiin laitoksen hallinnoimisessa ja tuotteiden markkinoinnissa.

Laitos on siirretty Ccyaccon yhteisön muodostamalla  Las Golondrinas de Ccaycco (Ccayccon Pääskyt) -osuuskunnalle.

Lisätietoja Soluciones Practicas -järjestöstä espanjaksi: http://www.solucionespracticas.org.pe

 

 

VCDS (Village Community Development Society)

Parikymmenvuotisen kumppanuutensa aikana Pääskyt ja intialainen VCDS tekivät yhteistyötä 60 kylässä, joissa suuri osa asukkaista on joko daliteja eli kastittomia tai alimpiin kasteihin kuuluvia maattomia maatyöläisiä ja pienviljelijöitä. VCDS on muun muassa rakentanut kouluja kastittomien lapsille ja edistänyt maatyöläisten ja naisten oikeuksia. 

Pääskyjen hanke voitti vuonna 2005 Kepan Kumppanuus-palkinnon parhaimpana järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeena.